Hadforbrydelser – Arbejdsgruppen

LGBT Danmarks arbejde med problemstillinger relateret til hate crimes – fysiske, psykiske og verbale overfald, som foretages af personer mod andre, med udgangspunkt i en antagelse eller viden om deres person – er forankret i en åben arbejdsgruppe.

Vores arbejde med hadforbrydelser foregår på forskellige planer:

  • Vi arbejder med at sætte fokus på området politisk.
  • Vi samarbejder med politiet om at uddanne politibetjente til at kunne identificere, hvornår der eventuelt er tale om en hadforbrydelse.
  • Vi samarbejder med andre organisationer for at gøre en fælles indsats.
  • Vi agerer sparringspartnere når folk anmelder en hadforbrydelse, eller hvis de har brug for at tale hændelsen igennem.
  • Vi opsamler information på området, og prøver så vidt muligt at være på forkant med ny forskning og statistikker på området.

Vil du være med?

Vi kan altid bruge flere hænder, både til at arbejde med området i landsforeningen, men også på gadeplan. Vil du være med til at påvirke, tænke, udvikle og sparre, så er det i landsforeningen du skal slå dine folder! Har du derimod mere lyst til aktivisme, så er det i STOP HAD! STOP HAD er en gruppe under LGBT Danmark, som arbejder med hadforbrydelser, men gennem forskellige initiativer på gadeplan, de har planer om at patruljere de steder i København, hvor hadforbrydelserne mod LGBT personer typisk sker, for at hjælpe til, før situationen kommer ud af kontrol.

Har du lyst til at være med eller bare høre mere, så send en mail til arbejdsgruppen: hadforbrydelse(snabela)lgbt.dk.

Læs mere om arbejdsgruppens mål og arbejde.