Om Empatisk Arbejdsmarked

Empatisk Arbejdsmarked

Empatisk Arbejdsmarked klæder danske arbejdspladser på til at indføre en effektiv og meningsfuld inklusion af bøsser, lesbiske, bi’er og transpersoner + på arbejdspladsen. Det er først og fremmest et certificeringsprogram, som forebygger mistrivsel, lukkethed og minoritetsstress på grund af frygt for stigmatisering og diskrimination.
Læs mere om certificeringsprogrammet.

LGBT+ personer har ikke valgt sin kønsidentitet og/eller seksuelle orientering. Det er noget man føler indeni. Man er bare, den man er, slet og ret. Læs mere om kønsidentitet og seksuel orientering.
Mange LGBT+ medarbejdere og ledere oplever alligevel, at de ikke kan være sig selv indenfor alle slags jobs, brancher og fag i Danmark. Selvom det kan godt være svært at forestille sig for andre, som ikke har de problemer. Læs nogle virkelige og personlige LGBT-arbejdserfaringer.

LGBT+ personer har ikke valgt sin kønsidentitet og/eller seksuelle orientering. Det er bare noget man føler indeni, gør og lever. Man er bare, den man er, slet og ret. Læs mere om kønsidentitet og seksuel orientering.

Mange LGBT+ medarbejdere og ledere oplever alligevel, at de ikke bare kan være sig selv på arbejdspladsen. De oplevelser har LGBT’er indenfor alle slags jobs, brancher og fag i Danmark. Det kan godt være svært at forestille sig. Læs nogle virkelige og personlige LGBT-arbejdserfaringer længere nede.

Eksklusionen af LGBT+ medarbejdere og – ledere er ofte utilsigtet og uden ond vilje. I en verden med helt specifikke forventninger til at alle medarbejdere og ledere er mænd/kvinder og lever heteroseksuelle familieliv, kræver det overskud og selvsikkerhed at være åben om den man er. Især kan det være vanskeligt for nye medarbejdere.

Empatisk Arbejdsmarked tilbyder arbejdsgivere, HR, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter en vigtig indsigt og nødvendig viden om, hvad det vil sige at være lesbisk, bøsse, bi eller transperson på jobbet. Certificeringsprogrammet introducerer en række konkrete værktøjer til at åbne arbejdspladsens kultur og personalepolitik op og vejleder i ny sprogbrug og hensigtsmæssige forandringsstrategier.

Gennem relevante eksempler fra hverdagen træner deltagerne kommunikation med LGBT-kolleger, hvad kønsidentitet  og seksuel orientering er, arbejdspladsens tone, humor og myter samt giver deres lokale personalepolitikker et eftersyn. Målet er, at alle skal kunne være sig selv, og yde sit bedste på arbejdet, uanset hvem man er.

Læs mere om

Kontakt

Er du blevet interesseret i at gå i dialog om, hvordan vi kan imødegå jeres arbejdsplads behov og problemstillinger, så send en mail til Jacob Theilgaard .

Følg os Facebook
Instagram