Vi søger medlemmer til landsledelsen – er det dig?

LGBT Danmark holder d. 23. november ordinært landsmøde i Aarhus. På dette møde skal vi kigge fremad på, hvad foreningen skal foretage sig, og hvordan den skal udvikle sig i årene som kommer. Gennem det seneste halve års tid har vi på de interne linjer arbejdet på at styrke de interne strukturer, således at vi til landsmødet kan præsentere et helt nyt sæt vedtægter, som vi håber på at få stemt igennem. Arbejdet på at gøre Landsforeningen til et attraktivt sted at være frivillig, ansat og at samarbejde med er dog langt fra slut, og derfor søger vi folk, som har lyst til at stille op til landsledelsen, og gerne med en eller flere af de herunder oplistede kompetencer:

  • Strategiske kompetencer – Har du flair for strategi, øje for politiske dagsordener, mulige samarbejdspartnere og donorer?
  • Økonomisk overblik – er du velbevandret i budgetter og regnskaber og måske også god til fundraising?
  • Kommunikation – er du en haj til det skriftlige og mundtlige ord, god til at tale og debattere, vil vi også meget gerne høre fra dig.
  • Juridiske kompetencer – kan du finde rundt i paragraffer og kan du kvalificere landsforeningens arbejde med lovgennemgange og juridiske udfordringer for LGBT+ personer?
  • Ledelseserfaring – er du vant til at sidde og træffe beslutninger på vegne af komplekse organisationer, hvor der ofte er mange interesser som skal tilgodeses?

Det er samtidig en høj prioritet at vi repræsenterer vores målgrupper i landsledelsen.

Landsledelsen er foreningens højeste myndighed mellem landsmøderne. Arbejdet består i at træffe strategiske, økonomiske og politiske beslutninger til gavn for foreningen. Som landsledelsesmedlem skal du derfor have lyst til at bruge noget af din tid på foreningen. Det vil forventes, at du kan deltage i møder omkring en gang om måneden på foreningens adresse på Vestergade eller via Skype, primært på hverdagsaftener, men der vil også være weekendseminarer og lignende, som det forventes at du vil deltage fysisk ved. Det er forventeligt, at man i landsledelsen vil have særlige områder, som man i højere eller mindre grad er særligt ansvarlig for, dette afhænger dog helt og aldeles af landsledelsen sammensætning. Vi løfter i flok og kommer længst ved at have respektfulde dialoger, som beror på troen om, at vi alle sammen vil sagen og hinanden det bedste. Det må forventes at der er noget læsearbejde forud for møderne, at man er opsøgende, og at man vil tjekke sin LGBT-mail.

Går du og overvejer at stille op til landsledelsen kan du spørge sig selv om følgende spørgsmål:

  • Har du lyst til at bruge noget af din tid på landledelsesarbejdet?
  • Føler du at du kan bidrage med noget af det ovenstående?
  • Har du lyst til at videreudvikle og styrke foreningens position som den største, danske LGBT+ interesseorganisation?

Har ovenstående tændt en flamme, så tøv ikke med at kontakte Ask Ulrich Petersen, Forperson, eller Susanne Branner Jespersen, generalsekretær, for en uforpligtende snak om, hvad det vil sige at sidde i landsledelsen.